Geavanceerde
technologieën

De bedoeling van muziek is dat deze een volle en rijke emotionele
ervaring biedt. Die houding bepaalt hoe wij technologie zien en gebruiken.
Voor Harman Kardon heeft technologie maar één doel,
namelijk als hulpmiddel voor de muziek!

Bij Harman Kardon geloven wij oprecht in muziekweergave
van topkwaliteit. Muziek moet altijd zijn
karakter en aard behouden.

AFSTEMMING OP MAAT

Er is een reden waarom een geluidssysteem van Harman Kardon voor uw auto zo dramatisch anders klinkt: wij ontwikkelen niet vóór onze partners in de autosector, maar samen met hen! Het Harman Kardon-principe is: Elke auto heeft een maatwerkoplossing nodig.

Een optimaal geluid kan alleen worden gerealiseerd als een geluidssysteem wordt ontwikkeld dat zorgvuldig is toegesneden op het interieur elk automerk en elk afzonderlijk model. Standaardoplossingen zijn nooit een optie. Daarom duurt het gemiddeld drie jaar vanaf de conceptie van de eerste ontwerpen van een geluidssysteem totdat het gereed is voor installatie in de auto.

AURAVOX
Hoe wordt een realistische soundstage gecreëerd?

AuraVox is een op software gebaseerd equalizersysteem voor de meest uitdagende sonische omgevingen van allemaal: het interieur van een auto. AuraVox is een baanbrekende nieuwe technologie voor perfecte geluidscoördinatie binnen de auto, waarbij een niveau van computerondersteunde afstemming mogelijk is die voorheen ondenkbaar werd geacht. Als AuraVox wordt toegepast, realiseren luidspreker hun volledige potentieel en creëren geluidssystemen een zuiver, storingsvrij sonisch spektakel wanneer u onderweg bent. Een gulle maar realistische soundstage, voor elke luisterpositie

LOGIC 7®
Hoe ziet een 360° geluidsspectrum eruit?

Soms is meer echt meer. Discrete Logic 7® biedt een superieur surround-geluid vanuit afzonderlijke, 5.1-bronnen met hoge resolutie en zelfs stereo-opnamen. Discrete Logic 7® beheert de immense rijkdom aan audiosignalen en verdeelt deze over de hele systeemarchitectuur heen. Het resultaat is een indrukwekkend 360° geluidsspectrum waar u zich ook bevindt in het voertuig. Zet uw audiosysteem aan en laat het perfecte geluid maar komen! Het is niet nodig om de bedieningselementen te gebruiken voor aanpassing aan uw individuele luisterpositie.

Clari-Fi™
Technologie voor muziekherstel

Clari-Fi™ brengt de magie van muziek weer tot leven. Clari-Fi™ is een revolutionaire toepassing voor het herstellen van alle mogelijke soorten gecomprimeerde muziek. Clari-Fi™ analyseert digitale audiobestanden tijdens het afspelen en "herstelt" datgene wat verloren is gegaan bij de compressie. Hersteld realisme en verbeterde getrouwheid bij de weergave voorzien gecomprimeerde mediabestanden van nieuw leven. Clari-Fi™ is beschikbaar als integraal onderdeel van de hoofdeenheid van uw audiosysteem. Configuraties of aanpassingen zijn niet nodig. Clar-Fi™ is altijd ingeschakeld; uw muziek klinkt altijd goed.

Luidspreker
technologie

Vanaf de allereerste ontwerpfase wordt rekening gehouden met de optimale integratie van geluidssystemen van Harman Kardon van topkwaliteit. Elke auto wordt aan uitgebreide simulaties onderworpen om het optimale aantal en de optimale positionering van de vereiste geluidstransducers te bepalen. Luidsprekers die via complexe processen worden ontworpen vormen de basis voor geluidsreproductie die dicht bij het origineel ligt. Afhankelijk van het modeltype kiest Harman Kardon uit een aantal verschillende versies die elk zijn ontwikkeld op basis van een compleet verschillende aanpak maar toch een optimale geluidservaring bieden.

METALEN MATRIX
Hoe wordt een uniforme, zuivere frequentierespons verkregen?

De membranen van de speciaal ontwikkelde geluidstransducer met metalen matrix zijn samengesteld uit materiaal met een drielaagse sandwichstructuur. Als dragermateriaal wordt zuiver aluminium gebruikt. Hierdoor ontstaan er een optimale balans tussen stijfheid en gewicht, maximale prestaties en een uniforme frequentierespons zonder akoestische verkleuring in het gebruikte frequentiebereik. Het resultaat is een uitzonderlijk authentieke geluidsreproductie, die een buitengewone live-ervaring oplevert.

ALUMAPRENE
Hoe wordt een duidelijk en natuurgetrouw geluid gegenereerd?

De nieuwe ALumaprene-technologie voor het middenbereik, met zijn vergrote diameter, zorgt voor verbeterde, nauwkeurigere en levendigere prestaties. Dit gepatenteerde lichte en stijve materiaal blinkt uit door uitmuntende akoestische eigenschappen. Het is een echt high-end chassis met heldere, bliksemsnelle bastonen, een natuurlijk, roomzacht middenbereik en zuivere hoge tonen.

EDPL (ELECTRO DYNAMIC PLANAR LOUDSPEAKER)
Hoe kunnen luidsprekers worden geïntegreerd in het dak van een auto?

EDPL-geluidstransducers (Electro Dynamic Planar Loudspeakers) staan een ongeëvenaard niveau van controle over ruimtelijk geluid toe. De luidspreker van de volgende generatie stelt nieuwe normen wat betreft lichtgewicht design en kan, vanwege zijn ultradunne ontwerp, worden ingebouwd op moeilijke locaties, waar conventionele modellen niet passen. Het stijlvolle, platte design wordt mogelijk gemaakt door een zeer dunne hightech filmlaag. Via een akoestische lens, die een 'wave bender' wordt genoemd, kunnen de uitstralingskarakteristieken nauwkeurig worden berekend met uiterste precisie voor elke stoel in de auto.

FRONTBASS
Hoe kan een robuust basgeluid worden geproduceerd in een wagen met open dak?

Een buitengewoon indrukwekkend, duidelijk en robuust basgeluid, alsmede een vloeiend en kristalhelder geluid, zelfs als de kap open staat. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de wereldwijd unieke Frontbass-technologie. Voor het eerst zijn de woofers in de vloer vóór de chauffeur en passagier geplaatst, bevestigd aan het voorste schot van de blanke voertuigcarrosserie en niet, zoals gewoonlijk, in de deuren gemonteerd.

De ruimte achter het voorste schot dat wordt gevormd door de aluminium staven in lengterichting van de carrosserie fungeert als resonantiekamer. De grote stijfheid van de balken en de robuuste verbinding tussen de luidsprekers en de blanke voertuigcarrosserie zorgt voor een buitengewoon grote akoestische efficiëntie in vergelijking tot bij conventionele ontwerpen. De inzittenden worden aan alle kanten omringd door geluid. U hebt echt het gevoel een geluidsbad te nemen.

Versterkertechnologie

Technologie moet altijd de muziek dienen en niet omgekeerd. Elke stap vooruit werd uitsluitend afgemeten aan de hand van de vraag of we dichter bij een natuurlijke geluidsweergave komen." Dit credo van Dr. Sidney Harman, oprichter van Harman Kardon, is vandaag de dag nog steeds relevant voor de ontwikkeling van alle geluidssystemen van het merk. Met de high-performance digitale versterkers worden powerpacks gebruikt in de verschillende automodellen die een ongeëvenaarde audiokwaliteit mogelijk maken.

CLASS-D
Hoe kan een zo kleine versterker zo'n groots geluid produceren?

De high-performance Class-D versterkers zijn uitgerust met speciale powerpacks die voorzien in elke mogelijke behoefte aan plezier en gedetailleerd geluid met een verbazingwekkend hoge geluidsdruk (SPL). De module, die slechts 1,3 kilogram weegt, geeft op krachtige en nauwkeurige wijze diepe bastonen door aan de luidsprekers. Dankzij de Class-D technologie heeft de versterker een hogere efficiëntie dan een analoge versterker, waardoor slechts een kleine hoeveelheid hitte wordt gegenereerd en extra koeling overbodig is. En dat maakt weer de compacte afmetingen van slechts 19,2 × 11,6 × 5,2 centimeter en de ruimtebesparende installatie onder de zitting van de chauffeursstoel of achterin mogelijk. De compacte en lichte Class-D versterker werkt buitengewoon zuinig en efficiënt.

DSP
Hoe kan voor elke stoel hetzelfde geluid worden gerealiseerd?

Harman Kardon maakt uitsluitend gebruik van high-performance versterkers, die tot 600 watt aan vermogen leveren in BMW-modellen. De high-performance modules zijn aangepast om ruimte te besparen in voertuigen en voor optimale verspreiding van muzieksignalen te zorgen. Zij zijn allemaal uitgerust met een digitale signaalprocessor (DSP). Het grote verwerkingsvermogen van de DSP waarborgt dat elk afzonderlijk versterkerkanaal afzonderlijk kan worden gefilterd en aangepast voor weergave. Hierdoor biedt de DSP-versterker een optimale geluidservaring voor elke stoel.

GreenEdge™

GreenEdge stelt u in staat te genieten van het geluid van efficiëntie. Harman Kardon GreenEdge-systemen paren nieuw, milieuvriendelijk ontwerp aan dramatische energiebesparingen, zonder concessies te doen aan de topprestaties waar producten van Harman Kardon bekend om staan.

De systemen maken gebruik van unieke versterker- en luidsprekertechnologieën, die tot aanzienlijke verbeteringen van de efficiëntie van componenten en systemen leiden. GreenEdge-versterkers leveren een efficiëntie die tot 55 procent hoger ligt dan bij traditionele versterkers, waarbij in veel gevallen een netto efficiëntie van meer dan 90 procent wordt bereikt.

Tegelijkertijd zijn de akoestische transparantie en de dynamische respons aanzienlijk verbeterd in vergelijking met conventionele systemen. Het gebruik van innovatieve, lichtgewicht materialen, zoals aramidevezels, en een reeks van uiterst efficiënte ontwerpoplossingen staat eveneens garant voor geoptimaliseerde producten met een geringe massa.