Kia

Kia en Harman Kardon maken de weg vrij voor dynamische auto’s met een traditie met betrekking tot vormgeving en streven beiden naar eenvoudige en pure elegantie in hun werk.

 • De samenwerking
 • Voertuigmodellen
 • Functies
 • Videos
 • Technologieën
 • Beoordelingen

Kia &
Harman Kardon®:
A Brand Partnership to Surprise

Het besturen van een Kia is een ongeëvenaarde rijervaring. Door pittig rijplezier te combineren met exclusief reiscomfort, overtreft Kia al uw verwachtingen. Het is een voertuig om met plezier en avontuurlijk in te rijden. Een partner die u veilig naar elke bestemming brengt. Verbluffend geluid is een essentieel onderdeel van uw Kia-ervaring. Kia brengt een nieuwe beat in de wereldwijde auto-industrie wat de samenwerking tussen Kia en Harman Kardon een perfecte samenwerking tussen twee merken maakt. Harman Kardon tilt de luisterervaring in de auto naar een geheel nieuw niveau. De uniek ontworpen geluidssystemen van Harman Kardon creëren een prachtig geluid vol diepte en details. Samen creëren beide merken een verschil dat u niet alleen ziet. Maar ook hoort.

HOOGTEPUNT VERHAAL

Op zoek naar de Beat of the Baltics: een muzikale roadtrip met 2Bough

Hoe klinkt de Beat of the Baltics? Volg de Duitse muziekproducent en YouTuber 2Bough tijdens zijn muzikale roadtrip van Sint-Petersburg naar Berlijn in een Kia Stinger GT uitgerust met een Harman Kardon Premium Sound System. Onderweg gaat 2Bough op zoek naar sporen het typische geluid van de Baltische staten, om uiteindelijk aan het einde van zijn reis de ultieme ‘Beat of the Baltics’ te creëren. Tijdens zijn trektocht door de Baltische staten ontmoet 2Bough getalenteerde straatmuzikanten die optreden als de dagelijkse ambassadeurs van de Beat of the Baltics in de prachtige middeleeuwse steegjes en straatjes van Estland, Letland en Litouwen. Hun muziek zal onderdeel zijn van de uiteindelijke track van 2Bough, die zal zijn opgebouwd uit de indrukken, gevoelens en ervaringen tijdens deze reis.

Automodellen

Stinger

Een nieuw hoofdstuk voor topkwaliteit
Door Kia en
Harman Kardon

Terwijl de Kia Stinger opwindend rijplezier combineert met hoogstaand reiscomfort, zijn de hoogwaardige audiosystemen van Harman Kardon populair vanwege hun buitengewone vormgeving, de geavanceerde esthetiek en de mogelijkheid om de luisterervaring in de auto naar een geheel nieuw niveau te tillen. De samenwerking tussen Kia en Harman Kardon creëert daarom een unieke ervaring: Zowel op visueel als akoestisch niveau. Beide merken hebben honderden uren samengewerkt om een op maat gemaakt hoogwaardig audiosysteem te ontwikkelen met luidsprekers die perfect zijn afgesteld en in het interieur zijn geplaatst om een goed gebalanceerd geluid te leveren. Met 15 krachtige luidsprekers, waaronder twee Single Voice Coil (SVC) subwoofers onder de voorstoelen en een krachtige 720 watt-versterker, omhult de Kia Stinger luisteraars met een 360-graden ruimtelijk geluid met een rijke, hoge resolutie. Andere belangrijke kenmerken van het systeem zijn de gepatenteerde Clari-Fi™-technologie die de in digitaal gecomprimeerde muziek verloren audiogegevens opnieuw opbouwt en QuantumLogic®, een surround sound-technologie die een multidimensionale geluidservaring biedt met gepatenteerde signaalextractie.

Turn it Up

HIGHLIGHTS

 • 15 Luidsprekers
 • 720 Watt Versterkervermogen
 • Clari-Fi™
  QuantumLogic®
  Technologieën

Systeemoverzicht

1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 6
11 ×100 mm Middenbereik center luidspreker (IP-Centrum)
24 ×25 mm Tweeter (voor- en achterdeuren)
34 ×80 mm Middenbereik luidspreker (voor- en achterdeuren)
44 ×160 mm Deur-woofer (voor- en achterdeuren)
52 ×200 mm SVC subwoofer (onder de voorstoelen)
61 ×12-Kanaalversterker
Optima

De grenzen verleggen
met prachtig geluid

Het Harman Kardon Premium Sound System is de perfecte partner voor elke rit in de Kia Optima. Met 14 krachtige luidsprekers op tien locaties, een krachtige 630-watt externe versterker en een 200 mm dynamische volumeregeling (DVC) Subwoofer, voelen en horen alle passagiers elke noot in uw favoriete nummers. De ingenieurs van beide merken hebben dit Harman Kardon Premium Sound System speciaal voor de Kia Optima geoptimaliseerd en afgestemd. Het systeem biedt natuurlijke en vloeiende middentonen met krachtig en dynamisch laagfrequentie geluid. De geavanceerde technologieën van HARMAN ronden het Harman Kardon Premium Sound System in de Kia Optima af: Clari-Fi™ bouwt audiogegevens die verloren zijn gegaan in het compressieproces in realtime opnieuw op, terwijl QuantumLogic® individuele stemmen en instrumenten identificeert en de track terugbrengt naar een heldere, authentieke luisterervaring.

HIGHLIGHTS

 • 14 Luidsprekers
 • 630 Watt Versterkervermogen
 • Clari-Fi™
  QuantumLogic®
  Technologieën

Systeemoverzicht

1 1 2 3 3 4 4 5 5 6 7
12 ×80 mm Middenvoor coaxiale tweeter (IP)
21 ×80 mm Middenbereik center luidspreker (IP-Centrum)
32 ×80 mm Middenbereik luidspreker (achterklep)
42 ×160 mm Deur-woofer (voordeuren)
52 ×160 mm Coaxiale deurluidspreker (achterdeuren)
61 ×200 mm DVC subwoofer (achterklep)
71 ×11-Kanaalversterker
Optima Sportswagon

Harman Kardon en Kia presenteren
prachtig geluid en opvallende vormgeving

De Kia Optima Sportswagon maakt indruk met een sportief en ruim interieurontwerp dat de perfecte ruimte biedt voor onberispelijk hoogwaardig geluid van Harman Kardon. De twaalf krachtige luidsprekers op acht locaties leveren krachtig hoogwaardig geluid aan de energieke buitenkant en het interieur van de Kia Optima Sportswagon. De luidsprekers, die tijdens de vroegste stadia van de ontwikkeling van de auto perfect zijn afgesteld door Harman Kardon en in nauwe samenwerking met Kia, geven uw muziek een impuls met een 490 watt versterker en de nieuwste technologieën van HARMAN zorgen dat u kunt genieten van een perfecte muziekweergave: Clari-Fi™ analyseert en verbetert automatisch de audiokwaliteit van gecomprimeerde digitale muziekbronnen. Dit transformeert de luisterervaring terug naar een pre-compressietijdperk en levert een rijke, ongecomprimeerde luisterervaring op. QuantumLogic® maakt een ongekende 5.1-kanaals surround sound-ervaring van elke mono-, stereo- of meerkanaals signaalbron. De revolutionaire nieuwe audio-algoritmen geven uw audiotracks een natuurlijke en gecontroleerde geluidskwaliteit die uw rit in de Kia Optima Sportswagon zo comfortabel mogelijk maken.

HIGHLIGHTS

 • 12 Luidsprekers
 • 490 Watt Versterkervermogen
 • Clari-Fi™
  QuantumLogic®
  Technologieën

Systeemoverzicht

1 1 2 3 3 4 4 5 6
12 ×80 mm Middenvoor coaxiale tweeter (IP)
21 ×100 mm Middenbereik center luidspreker (IP-Centrum)
32 ×160 mm Deur-woofer (voordeuren)
42 ×160 mm Coaxiale deur-woofer (achterdeuren)
51 ×200 mm DVC subwoofer (achterklep)
61 ×9-Kanaalversterker
Sorento

Een sensationeel geluid
op elk terrein

Het Harman Kardon premium audiosysteem voor de Kia Sorento, met zijn geraffineerde design – zowel binnen als buiten de auto – heeft twaalf high-performance luidsprekers en een krachtige 11-kanaals versterker met 630-watt surround sound. De luidsprekers bevinden zich op de tien best mogelijke locaties, waardoor elk ritje met de Kia SUV een uitermate plezierige muziekervaring wordt, ongeacht het terrein.

Het Harman Kardon premium audiosysteem biedt tevens twee geavanceerde technologieën die het ultieme Kia-rijplezier versterken: De gepatenteerde Clari-Fi™ technologie compenseert bij digitaal gecomprimeerde muziek verloren audiodetails en herstelt hifi-kwaliteit. Een ander kenmerk vormt QuantumLogic®, wat voor een multidimensionale surround sound-ervaring zorgt met een gepatenteerde signaal extractie.

HIGHLIGHTS

 • 12 Luidsprekers
 • 630 Watt Versterkervermogen
 • Clari-Fi™
  QuantumLogic®
  Technologieën

Systeemoverzicht

1 1 2 3 3 4 4 5 5 6 7
12 ×25 mm Tweeter (spiegelkasten)
21 ×100 mm Middenbereik luidspreker (IP-Centrum)
32 ×160 mm Deur-woofer (voordeuren)
42 ×160 mm Coaxiale deurluidspreker (achterdeuren)
52 ×80 mm Middenbereik luidspreker (achterklep)
61 ×200 mm DVC subwoofer (achterin)
71 ×11-Kanaalversterker
e-Soul

Het uiterlijk en geluid van cool

De toekomst is hier en klinkt geweldig. De innovatieve crossover van Kia combineert pittige en onvermoeibare prestaties op de weg met een even zo inspirerende muzikale krachttoer. Het Harman Kardon Premium Sound System heeft tien luidsprekers en een 640-watt, 12-kanaals versterker voor krachtig geluid met impact.

HIGHLIGHTS

 • 10 Luidsprekers
 • 640 Watt Versterkervermogen
 • Clari-Fi™
  QuantumLogic®
  Technologieën

Systeemoverzicht

2 1 1 3 3 4 4 4 4 5 6
12 ×25 mm Tweeters (dashboard)
21 ×100 mm Luidspreker (dashboard)
32 ×80 mm Middenbereik luidsprekers (voordeuren)
44 ×160 mm Luidsprekers (voor- en achterdeuren)
51 ×4 l Passieve radiatorsubwoofer (klep)
61 ×12-Kanaals versterker (onder het dashboard)
 • Creëren van hoogwaardige audio in uw auto

  Creëren van hoogwaardige
  audio in uw auto

  De toevoeging van Harman Kardon premium audio aan het Kia-assortiment verlengt de samenwerking tussen HARMAN en Kia opgericht in 1998, die enkele van de meest technologisch geavanceerde en best beoordeelde audiosystemen in de industrie heeft gepoduceerd. De ingenieurs van Harman Kardon hebben met Kia samengewerkt tijdens de vroegste stadia van de ontwikkeling van het voertuig en hebben honderden uren besteedt aan het afstemmen van het audiosysteem op de specifieke afmetingen van de cabine, materialen en zitconfiguraties van het voertuig. Het resultaat is een systeem dat de rijervaring verbetert met een echte emotionele respons die vroeger alleen bereikt kon worden met de beste home-audioapparatuur en dat luisteraars omhult met een 360-graden ruimtelijke geluid met een rijke, hoge resolutie.
   

 • Muziek ontmoet pure rijervaring

  Muziek ontmoet pure rijervaring

  Harman Kardon onderscheidt zich door zijn uitgebreide expertise en het voortdurende streven naar een geweldige geluidservaring thuis en in de auto. De geluidssystemen worden gekenmerkt door een buitengewoon ontwerp, hoogwaardige materialen en geavanceerde details die uiteindelijk leiden tot een verbluffend en uniek muziekavontuur.
   

Videos

Harman Kardon®
De meest geavanceerde technologieën

Bij Harman Kardon geloven wij oprecht in muziekweergave van topkwaliteit. Muziek moet altijd zijn karakter en aard behouden. De bedoeling van muziek is dat deze een volle en rijke emotionele ervaring biedt. Die houding bepaalt hoe wij technologie zien en gebruiken. Voor Harman Kardon heeft technologie maar één doel, namelijk als hulpmiddel voor de muziek!

 • HARMAN Clari-Fi™ is een revolutionaire technologie die gecomprimeerde muziek weer tot leven wekt. Clari-Fi analyseert digitale audiobestanden in realtime en corrigeert golfvormdeficiënties op basis van de bestaande audio-informatie. Het schaalt de hoeveelheid van de behandeling op basis van de kwaliteit van het individuele bronsignaal dat veel van wat verloren is gegaan in de compressiemodus weer ‘opnieuw opbouwt’. Het is gemakkelijk en handig omdat het zowel thuis, onderweg als in de auto werkt – met Clari-Fi klinkt het gewoon zo veel beter. Eenmaal toegepast, werkt Clari-Fi automatisch en hoeft niet te worden geconfigureerd of te worden aangepast.

 • De door Harman zelf ontwikkelde QuantumLogic® geluidstechnologie maakt een ongekende 7.1-kanaals surround sound luisterervaring van elke mono-, stereo- of meerkanaals signaalbron en vormt daarmee een referentiepunt voor topkwaliteit in audiosignaalverwerking. Revolutionaire nieuwe audio-algoritmen, doen hun werk op de achtergrond, extraheren signaalstromen en geven de responsen van de originele opname een impuls en geven de audiotracks een natuurlijke maar gecontroleerde geluidskwaliteit. Het biedt subtiele details die zo dicht mogelijk bij de originele opname liggen. Het is net of u er zelf aanwezig bent.

Harman Kardon®
Auto beoordelingen

 • 2016 Kia Optima

  “You can opt for a Harman Kardon premium sound system with 590 Watt, 10 speakers, external power amplifier and the technologies ClariFi (improves audio quality) and QuantumLogic Surround (transforms audio signals into 7.1 surround sound).”

 • 2016 Kia Optima EX

  “When it comes to listening quality, a 10-speaker Harman Kardon sound system is available. Included with this is the firm’s Clari-Fi technology, which undoes the damage caused by audio compression, so the MP3s on your iPod or smartphone sound much better. Additionally, this system comes with Harman’s QuantumLogic system, which creates a pretty convincing surround-sound experience.”

 • Kia Optima

  A new-for-2016 feature is a Harman Kardon 630-watt, 14-speaker audio system with Quantum Logic surround sound and Clari-Fi technology. Clari-Fi basically adds in the missing audio information from compressed digital audio, and while it sounds like a black art that could result in horrible artifacts it’s actually extremely effective at making your MP3 and other digital files sound like full-bodied recordings.

 • Kia Optima

  Oh, and the ”QuantumLogic” Harman Kardon stereo really is brilliant, with crisp tones and clear bass coming from even older songs, a product of the brand’s Clari-Fi restoration technology, which revives lost tones from digitally compressed music.

 • Kia Optima

  …and Kia’s first offering of Harman Kardon’s most trick QLS surround sound system. This (also pure magic) super stereo has the ability to extract signals from an original recording and redistribute them for a clearer and more detailed sound; it uses an amazing patented technology that can rebuild audio signals lost in the digital compression process.

 • Kia Sorento - Rudolf Huber, Motorzeitung

  “The new Harman Kardon sound system with a total output of 640 watts produces a great sound.”

 • Kia Optima - Jana Möller, SHOTS Magazin

  “A great praise must be given to the sound system by Harman Kardon, which perfectly suits the interior of the Kia Optima Plug-In Hybrid. Your ears will be spoiled by clear, hard basses or soft string arrangements.”

 • Kia Stinger – Manuel Carrillo III, Carblog

  “In two words: holy crap! The Stinger GT’s Harman Kardon audio stands proud among the five best OEM car audio systems I’ve ever experienced. I’ve been a Bose fan all my life, and I enjoy the Performance Series audio systems they’ve got in the Infiniti Q60 and the all-new QX50, but Kia’s system sounds a class above the Infiniti/Bose systems. What I especially appreciate is how Harman Kardon places low-, mid- and high-frequency speakers in each door. Many automakers with premium audio systems fail to be as comprehensive. Having full-range sound emanating from each door creates a full-bodied, spatial ambiance that fewer speakers and clever digital signal processing can’t match.”

 • Kia Stinger GT – Miles Branman, Digital Trends

  “Harman Kardon is renowned for its quality electronics, but the Stinger’s 720-watt, 12-channel unit is a new benchmark. Few vehicles — at any price point — can match the sound quality, range, and balance of the system.”

 • Kia Stinger GT – Lawrence Ulrich, The Drive

  “…A knockout Harman Kardon audio system with 15 speakers, 720 watts, seat-mounted subwoofers and resonance chambers in the center roof pillars…”

 • Kia Stinger - Helena Stone, The Gadgeteer

  “The built-in 720-watt Harman Kardon premium audio system packs in 15 speakers and it supports hi-res audio files. The audio system inside the Stinger is actually the best sounding speaker system we’ve ever listened to from all of Kia’s vehicles.”

 • Kia Stinger – Dietmar Stanka, Auto360.de

  “This version comes with additional LED headlights, the adaptive chassis, a Brembo brake system, rear seat heating as well as seat ventilation at the front and a brutally cool Harman / Kardon sound system with 15 loudspeakers. The two subwoofers are installed underneath the front seats and use the lower spars as resonances.”

 • Kia Stinger – Peter Withoutfield, Blogrebellen

  “For the sound system in the GT version (of the Kia Stinger), Harman / Kardon has been brought on board, which has a total of 15 loudspeakers installed in the vehicle, as well as some sound-improving software technologies. You can imagine that we demanded a lot from the soundsystem and we were not disappointed. Heavy bass (the bass speakers are installed under the front seats) and a nice overall stereo sound. Top notch!”

 • Kia Stinger – Norbert “Bru” Ambros, Bru’s World

  “In the top model (of the Kia Stinger) with the V6 engine even a Harman Kardon Sound System specially developed for the Stinger is included. Since the engineers of the system were already involved into the planning of the vehicle at an early stage, the loudspeakers and the subwoofers under the seats were perfectly matched to the car. This creates a sound in the interior, which gives you the feeling of being in the middle of the stage. In addition, a Clari-Fi program supports streamed music and improves its weaknesses through an algorithm. I am really going into rhapsodies about it….”

 • Kia Stinger – Eric Bergerolle, Challenges.fr

  “The Korean catches up with a comprehensive list of driving aids, a sharp-focus Harman/Kardon audio system and an 8-inch touch screen that does not overpower the conventional air conditioner controls.”

Harman Kardon Automotive Lifestyle