Mercedes-Benz

Beide merken delen een gemeenschappelijke filosofie: streven naar perfectie. De doorslaggevende factoren zijn uitmuntende prestaties en topkwaliteit, alsmede eersteklas technologie.

 • De samenwerking
 • Automodellen
 • Functies
 • Video
 • Technologieën

Mercedes-Benz & Harman Kardon®:
een perfect koppel.

Elk detail van het audiosysteem van Harman Kardon is precies afgestemd op het interieur van elk model Mercedes-Benz. Tot 14 high-performance luidsprekers* staan garant voor nauwkeurige dynamiek en een uitstekende geluidsbalans. Meerkanaals DSP-versterker met maximaal 830 watt vermogen maximaliseert de plezierfactor. De toonaangevende Logic 7® meerkanaals surround-geluidstechnologie transformeert stereo en discrete 5.1-opnamen in een stimulerende surround-geluidservaring voor alle passagiers, zowel voor als achter in het voertuig.

Automodellen

GLA

MET SPORTIVITEIT EN GELUID NAAR VRIJHEID

Een uitzonderlijk voertuig voor avonturiers die altijd verder willen gaan en een audiosysteem voor reizigers die zich thuis willen voelen: Met het Harman Kardon® premium surround-geluidsysteem voor de GLA, verandert u ritje in een unieke geluidservaring met een hoge ‘feel-good factor’. De nieuwe Mercedes-Benz GLA biedt volop ruimte voor entertainment, terwijl de 12 ideaal geplaatste, krachtige luidsprekers het interieur laten resoneren.

In de Mercedes-Benz GLA zijn stedelijke sportiviteit en robuuste off-road elementen gecombineerd tot een uitzonderlijke SUV, die dynamischer is dan een klassiek sport utility vehicle en meer indruk maakt dan een coupé. Voor iedereen die dol is op vrijheid en grote afstanden vormt het Harman Kardon surround-geluidsysteem de ideale metgezel tijdens lange ritten vol entertainment en stimulerend rijgenot.

HIGHLIGHTS

 • 12 Luidsprekers
 • 450 Watts Versterkt vermogen
 • Logic 7® Technologie

Systeemoverzicht

1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 5
13 ×80 mm ALumaprene luidsprekers in het dashboard en in de achterklep
24 ×43 mm dometweeters in de spiegelkasten en in de achterportieren
34 ×165 mm ALumaprene luidsprekers in de voor- en achterportieren
41 ×168 mm subwoofer met dubbele spreekspoel in een gesloten behuizing, achterin
5High-performance DSP-versterker van Harman Kardon® met 450 Watt totaal uitgangsvermogen en Logic 7® surround-audioverwerking
SL

Geluidsrevolutie in de nieuwe SL

Met zijn krachtige hart, een Klasse-D versterker met een vermogen van 600 watt, verandert het surround-geluidssysteem van Harman Kardon® met Logic 7® en 11 high-performance luidsprekers en Frontbass de nieuwe roadster in een indrukwekkende openlucht concertzaal. In plaats van de conventionele ruimte in de portieren te gebruiken, wordt bij deze unieke lay-out de ruimte achter de Frontbass-luidsprekers die wordt gevormd door de blanke carrosserie gebruikt als hoogvolume resonantiekamer. Een digitale signaalprocessor (DSP) regelt tien audiokanalen afzonderlijk op basis van het bronmateriaal, de voertuigsnelheid en de positie van het dak, en corrigeert de verschillen in uitvoeringstijden die ontstaan door de verschillende afstanden van de luisteraars tot de luidsprekers. Het resultaat is een buitengewoon indrukwekkend, krachtig en kristalhelder geluid.

Het Logic 7 surround-geluidssysteem van Harman Kardon met Frontbass zorgt voor een indrukwekkende kwaliteit van concertzaalniveau in de nieuwe Mercedes-Benz SL.

HIGHLIGHTS

 • 11 Luidsprekers
 • 600 watts Versterkt vermogen
 • Logic 7® Technologie

Systeemoverzicht

1 1 1 1 1 1 2 2 2 3 3 4
16 ×80 mm ALumaprene middenluidspreker in het instrumentenpaneel
23 ×43 mm tweeters in het voorpaneel, in de portieren en zowel achter als tussen de stoelen
32 ×220 mm Frontbass-woofers met 150 watt elk in de vloer vóór chauffeur en passagier
4High-performance DSP-versterker van Harman Kardon® met 600 watt totaal uitgangsvermogen en Logic 7® surround-audioverwerking
SLC

Perfect luisterplezier in de open lucht

De Mercedes‑Benz SLC is uitgerust met tien luidsprekers van topkwaliteit, die een briljante muziekkwaliteit leveren. De krachtige 500 watt DSP-versterker van Harman Kardon® is uitgerust met digitale DTCP-encryptietechnologie die het mogelijk maakt audio-informatie uit te zenden zonder kwaliteitsverlies via MOST®-technologie. Bovendien ontvangt de versterker een signaal van de centrale elektronica zodra het dak wordt geopend om een uniforme geluidservaring te waarborgen. De geluidsweergave wordt automatisch aangepast aan de akoestische omstandigheden van het open voertuig. Daarnaast biedt de nieuwe roadster Speed-Sensitive Volume Adjustment (SSVA). Elke verandering in snelheid wordt doorgegeven aan het geluidssysteem via een signaal van de snelheidsmeter, zodat het volume automatisch hierop wordt aangepast.

Op maat gemaakte technische componenten en zorgvuldige akoestische afstemming door de geluidstechnici van Harman Kardon vormen de basis voor het authentieke, gedetailleerde luisterplezier dat u wordt geboden in de nieuwe Mercedes-Benz SLC. De discrete Logic 7® technologie staat garant voor drie-dimensionaal surround-geluid voor elke stereo- en 5.1 meerkanaals opname voor beide stoelen, ongeacht of de kap open of dicht is.

Het geluidssysteem van Harman Kardon in de Mercedes‑Benz SLC staat garant voor een dynamisch gevoel van ruimte, terwijl de DSP-versterker van 500 watt krachtige audio levert en een soundstage die de ruimte vult.

HIGHLIGHTS

 • 10 Luidsprekers
 • 500 watts Versterkt vermogen
 • Logic 7® Technologie

Systeemoverzicht

1 1 1 1 1 1 2 2 3 3 4
16 × 80 mm ALumaprene middenluidspreker in het instrumentenpaneel
22 × 43 mm dometweeters in de spiegelkasten
32 ×200 mm woofers in de portieren
4High-performance DSP-versterker van Harman Kardon® met 500 watt totaal uitgangsvermogen en Logic 7® surround-audioverwerking
 • GELUID OP MAAT VOOR ELK
  Mercedes-Benz MODEL

  Natuurlijk werken de audiospecialisten al aan nieuwe generaties geluidssystemen, waarbij de volgende stap richting geluidsperfectie in de auto wordt gezet en andermaal nieuwe normen worden gesteld voor het summum in luistergenot.
   

 • GELUID OP MAAT VOOR ELK
  Mercedes-Benz MODEL

  Beide merken delen een gemeenschappelijke filosofie: streven naar perfectie. De doorslaggevende factoren zijn uitmuntende prestaties en topkwaliteit, alsmede eersteklas technologie. Het prestigieuze merk Harman Kardon® is al sinds lange tijd eerste keus voor de meest veeleisende muziekfans, die niet alleen graag naar muziek luisteren, maar ook waardering hebben voor een briljante geluidskwaliteit die aan de hoogste normen voldoet.

 • GELUID OP MAAT VOOR ELK
  Mercedes-Benz MODEL

  De talloze technische innovaties die een authentiek, 360-graden surround-geluid in elke stoel garanderen van normale stereo en moderne 5.1-opnamen bieden een aanzienlijk concurrentievoordeel en hebben de waarde die mensen hechten aan de geluidssystemen en de tevredenheid van rijders aanzienlijk doen toenemen.

Video

Harman Kardon® TECHNOLOGIEËN

Bij Harman Kardon geloven wij oprecht in muziekweergave van topkwaliteit. Muziek moet altijd zijn eigen karakter en aard behouden. Muziek moet een volle en rijke emotionele ervaring bieden aan de luisteraar. Dit uitgangspunt gebruiken wij om te bepalen welke technologie we zullen gebruiken.Voor Harman Kardon heeft technologie maar één enkel doel: het allerbeste uit muziek te halen!

 • Auravox

  AuraVox is een op software gebaseerd equalizersysteem voor de meest uitdagende sonische omgevingen van allemaal: het interieur van een auto. AuraVox is een baanbrekende nieuwe technologie voor perfecte geluidscoördinatie binnen de auto, waarbij een niveau van computerondersteunde afstemming mogelijk is die voorheen ondenkbaar werd geacht. Als AuraVox wordt toegepast, realiseren luidspreker hun volledige potentieel en creëren geluidssystemen een zuiver, storingsvrij sonisch spektakel wanneer u onderweg bent. Een gulle maar realistische soundstage, voor elke luisterpositie

 • Logic 7®

  Soms is meer echt meer. Discrete Logic 7 biedt een superieur surround-geluid vanuit afzonderlijke, 5.1-bronnen met hoge resolutie en zelfs stereo-opnamen. Discrete Logic 7 beheert de immense rijkdom aan audiosignalen en verdeelt deze over de hele systeemarchitectuur heen. Het resultaat is een indrukwekkend 360° geluidsspectrum waar u zich ook bevindt in het voertuig. Zet uw audiosysteem aan en laat het perfecte geluid maar komen! Het is niet nodig om de bedieningselementen te gebruiken voor aanpassing aan uw individuele luisterpositie.

 • GreenEdge™

  GreenEdge stelt u in staat te genieten van het geluid van efficiëntie. Harman Kardon® GreenEdge-systemen paren nieuw, milieuvriendelijk ontwerp aan dramatische energiebesparingen, zonder concessies te doen aan de topprestaties waar producten van Harman Kardon bekend om staan. De systemen maken gebruik van unieke versterker- en luidsprekertechnologieën, die tot aanzienlijke verbeteringen van de efficiëntie van componenten en systemen leiden. GreenEdge-versterkers leveren een efficiëntie die tot 55 procent hoger ligt dan bij traditionele versterkers, waarbij in veel gevallen een netto efficiëntie van meer dan 90 procent wordt bereikt.

Harman Kardon automotive lifestyle